Tekniska krav

Webbläsare som stöds

Den senaste versionen av alla vanliga webbläsare (Chrome, Firefox, Edge & Safari).
Tjänsten och alla MFP är anslutna via HTTP och HTTPS. Säkerställ att IWS-programmet är konfigurerat. För att göra det, använd IWS-konfigureringsguiden som levererades med IWS-installeringsverktyget. Det aktuella IWS-paketet finns i administratörsgränssnittet för bizhub Evolution.

Lägsta krav för internetanslutning

En internetanslutning med 6 Mbit/s nedladdning och 1 Mbit/s uppladdning behövs. Minst 16 Mbit/s nedladdning och 4 Mbit/s uppladdning rekommenderas.

Operativsystem som stöds

Alla operativsystem stöds. Det inkluderar Microsoft Windows, Linux och Mac OS X. Alla operativsystem som stöder webbläsare har potential att använda tjänsten. En modern webbläsare (Chrome, Edge, Firefox, Safari) med aktivt stöd för JavaScript krävs.

Mobila enheter (iOS & Android)

bizhub Evolution kan användas på mobila enheter. För att göra det behövs en webbläsare och internetåtkomst. Användaren kan logga in via webbläsaren för att använda bizhub Evolution. Dokument som kan nås via webbläsaren kan bearbetas så länge de har rätt format för den aktuella tjänsten.

Språk som stöds

bizhub Evolution-plattformen har ett flerspråkigt användargränssnitt. Till en början kommer det att vara tillgängligt på engelska och tyska.

Lägsta krav för multifunktionssystemet

Multifunktionssystemet behöver åtkomst till en internetanslutning. IP:en kan vara statisk eller dynamisk. Om multifunktionssystemet är anslutet via proxy stöds grundläggande autentisering.

bizhub Evolution kan användas i följande system, inklusive nödvändig konfiguration.
Observera: Programmet kan köras i andra system eller konfigurationer men är inte testad och godkänd för detta. Dessutom kan programmet inte användas om en Fiery-styrenhet används.

Konica Minolta bizhub-system Firmware-version min. Webbläsare, i-Option-licens LK-101v3 Minnesutökning till 4GB RAM,  i-Option
bizhub C654e/C754e GD2-K9 krävs krävs
bizhub C224e/C284e/C364e/C454e/C554e GD2-K9 krävs krävs
bizhub 654e/754e GD2-K9 krävs krävs
bizhub 224e/284e/364e/454e/554e GD2-K9 krävs krävs
bizhub C3351/C3851/C3851FS G00-N5 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub C227/C287 G00-N5 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub C258/C308/C368 G00-N5 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub C458/C558/C658 G00-N2 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub C659/C759 GC2-10 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub 227/287/367 G00-N5 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub 308/368 G00-N5 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub 308e/368e GC3-11 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub 458/558 G00-N5 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub 458e/558e/658e GC3-09 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub 758/808/958/Pro 958 G00-N2 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub 4052/4752 G00-11 inkluderad, måste eventuellt aktiveras valfritt*
bizhub C3350i, C4000i, C4050i G00-23 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub C250i, C300i, C360i, C450i G00-23 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub C550i, C650i G00-25 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub 300i/360i/450i/550i/650i/750i G00-D0 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad
bizhub 4752i/4052i G00-D0 inkluderad, måste eventuellt aktiveras inkluderad

* aktivering av webbläsaren begränsar vissa funktioner. Se tabellen nedanför för detaljinformation. Vi rekommenderar att du installerar ett extra 2 GB-minne så att minnet blir totalt 4 GB för att återställa dessa funktioner. Vid aktivering måste bizhub-systemet kunna ansluta till Konica Minoltas licensserver.

Standardinställning (webbläsare Av) Standardinställning (webbläsare På) Tillvalet 2 GB-minne installerat
Webbläsare nej ja ja
IWS nej ja ja
Utskriftsstämpel, vattenstämpel, överlägg ja nej ja
Skriv ut text (datum, sida), kopieringsskyddad utskrift ja nej ja
Registrerat överlägg nej nej ja
XPS ja nej ja
Kompakt PDF ja 200, 300 dpi ja
Kompakt XPS ja nej ja
OCR-text igenkänning nej nej ja (med i-Option)
Kontur-PDF nej nej ja (med i-Option)
Krypterad PDF nej nej ja (med i-Option)
PDF/A nej nej ja (med i-Option)
PPTX ja nej ja
Utskriftsstämpel, vattenstämpel, överlägg ja nej ja
Bannerutskrift ja nej ja
Infoga bilder vid kopiering1 ja nej ja
Infoga bilder vid utskrift2 ja nej ja
Registrerat överlägg nej nej ja
Kopiera skydd3 ja nej ja
Infoga bilder på baksidan vid kopiering nej ja ja
Notering med användarbox-funktion ja nej ja
Delning av adressbok nej nej ja
Långt original ja nej ja
Kopiering 1:1   Kopieringshastigheten för original med låg komprimeringsgrad (60 % eller högre) reduceras med 20 %. (t.ex.30 sidor/minut → 24 sidor/minut)
Kopiering: Inskanning av original via DS   Kopieringshastigheten för original med låg komprimeringsgrad (60 % eller högre) reduceras med 20 %. (t.ex.30 sidor/minut → 24 sidor/minut)
Skanning med 600 dpi   Inskanning av original reducerar komprimeringsgraden med 600 dpi: 80 %, 17,1 inskanningar/minut, komprimeringsgrad: 50 %, 18,6 inskanningar/minut